Висококачественият дюаров контейнер за течен азот не е евтин продукт! Защо?

Простата на пръв поглед конструкция (два съда един в друг с изолирано пространство между тях) изисква високотехнологично производство. Това произтича от необходимостта качествената изолация да се запази за дългогодишен период от време.
Ориентация за качествена изолация на дюаровия контейнер дава така нареченият срок на статично съхранение на течния азот, параметър, който ни дава представа за времето, през което азотът ще се изпари от съда. Например, този параметър за контейнер TR-100 на AIR LIQUIDE е 180 дни!

Какво рискуваме при покупка на нискокачествен дюаров съд?
Ще ни се налага да го зареждаме често с азот, който не е безплатен. Освен това, в случаите, когато съхраняваме биологични обекти в такъв контейнер, рискуваме тяхната съдба при повишаване на температурата в съда от по-динамично изпарение на азота. Не на последно място срокът на експлоатация на такъв контейнер не е дълъг. На пазара могат да Ви предложат и контейнери – втора употреба. Закупуването на дюаров контейнер втора употреба, в който искате да съхранявате био-продукти, е огромен риск! Такъв продукт със сигурност не е дезинфектиран, предишната му употреба е много често неизвестна. Такъв риск няма да се оправдае от ниската цена…

Нашият дългогодишен опит в доставките на дюарови съдове, производство на френската фирма AIR LIQUIDE – CRYOPAL e изключително положителен! Съдовете се експлоатират безпроблемно от нашите клиенти години наред – първите съдове, доставени преди повече от 15 години, са все още в употреба!

Преди да закупите дюаров контейнер, обмислете колко време желаете да го ползвате! Гаранционният срок на вакуумната изолация на контейнерите на CRYOPAL е 6 ГОДИНИ! Обмислете това преди покупката на такъв продукт! Дюаров контейнер с нарушена вакуумна изолация е негоден за употреба!